Seznam registriranih fitofarmacevtskih sredstev na dan 6.6.2023 Baza
podatkov o fitofarmacevtskih sredstvih je neuradna in zgolj informativnega
značaja. Ob uporabi fitofarmacvetskih sredstev upoštevajte navodilo za
uporabo, ki se nahaja na embalaži. Zapis 1 do 0 od 0 |
Ime sredstva: |
CUPRABLAU Z 35 WP |
Povzetek odločbe: |
![]() |
Mesto prodaje: |
v specializiranih prodajalnah FFS |
Aktivna snov |
Delež (%) |
Carinska skupina |
CAS | MoA |
baker v obliki bakrovega oksiklorida | 35 | 38082010 | 1332-40-7 | FRAC: M/M01 |
Formulacija: |
močljivi prašek (WP) |
Skupina nevarnosti: |
GHS07, GHS09 |
Opozorilna beseda: |
Pozor |
Uporaba: |
FUNGICID, BAKTERICID |
Proizvajalec: |
CINKARNA CELJE, D.D. |
Zastopnik, distributer: |
CINKARNA CELJE, D.D. |
Uvoznik za paralelni FFS: |
|
Datum veljavnosti: |
31.12.2024 |
Uporaba na: |
ATICH: aktinidija (Actinidia chinensis Planchon); VACCO: ameriška borovnica (Vaccinium corymbosum L.); PRNPS: breskev (Prunus persica (Linnaeus) Batsch); CUUPG: bučka (Cucurbita pepo L. var. giromontiina Grebenshchikov); ALLCE: čebula (za čebulo) (Allium cepa L.); ALLSA: česen (Allium sativum L.); PHSVX: fižol (za sveže zrnje in stročje) (Phaseolus vulgaris L.); PIBSX: grah (za sveže zrnje in stročje) (Pisum sativum L.); HUMLU: hmelj (Humulus lupulus L.); FRAAN: jagoda (Fragaria x ananassa Duchense); NNNOS: koščičarji (koščičarji); SOLTU: krompir (Solanum tuberosum L.); CUMSA: kumara (za solato in za vlaganje) (Cucumis sativus L.); CYLAV: leska (Corylus avellana L.); PRNPN: nektarina (Prunus persica BATSCH var. nucipersica (L.) SCHNEID.); OLVEU: oljka (Olea europaea L.); IUGRE: oreh (Juglans regia L.); LYPES: paradižnik (Solanum lycopersicum Linnaeus); NNNOK: pečkarji (pečkarji); ALLAS: šalotka (Allium ascalonicum L.); VITVI: trta (za namizno in vinsko grozdje) (Vitis vinifera L.) |
Uporaba proti: |
PSDMVF: bakterijska pegavost (Pseudomonas viridiflava (Burkholder) Dowson); PSDMSP: bakterijske pegavosti iz rodu Pseudomonas (Pseudomonas sp.); PSDMAK: bakterijski ožig aktinidije (Pseudomonas syringae pv. actinidiae); PSDMLA: bakterijski ožig bučnic (Pseudomonas syringae pv. helianthi); XANTFR: bakterijski ožig jagod (Xanthomonas fragariae Kennedy & King); XANTCY: bakterijski ožig leske (Xanthomonas arboricola pv. corylina (MILLER ET AL.) VAUTERIN ET AL.); MYCOFR: bela jagodna listna pegavost (Mycosphaerella fragariae (TUL.) LINDAU); TAPHDE: breskova kodravost (Taphrina deformans (BERK.) TUL.); MONIVC: cvetna monilija na borovnicah (Monilinia vaccinii-corymbosi (READE) HONEY); PERODE: čebulna plesen (Peronospora destructor (BERK.) CASP. in BERK.); PUCCAL: česnova rja (Puccinia allii (DE CANDOLLE) RUDOLPH); GUIGBI: črna grozdna gniloba (Phyllosticta ampelicida (Engelmann) van der Aa); ALTESO: črna listna pegavost krompirja (Alternaria solani (ELL. & MART.) SORAUER); COLLAC: črna pegavost (Colletotrichum acutatum); PHOPVI: črna pegavost vinske trte (Phomopsis viticola (SACCARDO) SACCARDO); 1PHYTG: glive iz rodu Phytophtora (Phytophtora DE BARY); PHYTCC: gniloba koreninskega vratu (Phytophthora cactorum (LEBERT & COHN) J. SCHRÍTER); PEROVI: grahova plesen (Peronospora viciae (Berk.) Casp. f.sp.pisi (Syd.) Boer. & Verh.); PSPEHU: hmeljna peronospora (Pseudoperonospora humuli (MIYABE & TAKAH.) G.W.WILS.); ERWIAM: hrušev ožig (Erwinia amylovora (BURRILL) WINSLOW ET AL.); VENTIN: jablanov škrlup (Venturia inaequalis (COOKE) G.WINT./ADERH.); DIPCEA: jagodna rdeča listna pegavost (Diplocarpon earliana); PHYTCN: koreninska gniloba borovnic (Phytophthora cinnamomi Rands); PHYTIN: krompirjeva plesen (Phytophthora infestans (MONT.) DE BARY); PSPECU: kumarna plesen (Pseudoperonospora cubensis (BERK. & M.A.CURTIS) ROSTOVZEV); STIGCA: listna luknjičavost koščičarjev (Wilsonomyces carpophilus (Léveillé) Adaskaveg, Ogawa & Butler); 1MYCOG: listne pegavosti iz rodu Mycosphaerella (Mycosphaerella JOHANSON); GODRCV: odmiranje stebel borovnic (Godronia cassandrae f. sp. vaccinii); CYCLOL: oljkova kozavost (Cycloconium oleaginum CAST.); CERCCL: oljkova siva pegavost (Mycocentrospora cladosporioides (SACC.) P.COSTA ex DEIGHTON); XANTJU: orehova (lešnikova) pegavost (Xanthomonas arboricola pv. juglandis (PIERCE) VAUTERIN ET AL.); ALTEAL: padavica sadik (Alternaria alternata (Fr. ex Fr.) Keissl); PLASVI: peronospora vinske trte (Plasmopara viticola (BERK. & M.A.CURTIS) BERL. & DE TONI in SACC.); PSPZTR: rdeči listni ožig vinske trte (Pseudopeziza tracheiphila MÜLLER-THURGAU); DIAPVA: sušenje vej na borovnicah (Diaporthe vaccinii Shear) |
Opozorila in obvestila: |
EUH401: Da bi se izognili tveganjem za ljudi in okolje, ravnajte v skladu z navodili za uporabo. ; H319: Povzroča hudo draženje oči. ; H410: Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki. ; P280: Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz. ; P305+P351+P338: PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav.Nadalj. z izpiranjem; P337+P313: Če draženje oči ne preneha: Poiščite zdravniško pomoč/oskrbo. ; P391: Prestreči razlito tekočino. ; P501: Odstraniti vsebino/posodo pri pooblaščenem zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov in odpadne embalaže.; SP 1: S sredstvom ali njegovo embalažo ne onesnaževati vode. Naprav za nanašanje ne čistiti ali izplakovati v bližini površinskih voda. Preprečiti onesnaženje preko drenažnih in odtočnih jarkov na kmetijskih zemljiščih in cestah.; SPe 3: Zaradi zaščite vodnih organizmov/neciljnih rastlin/neciljnih členonožcev/žuželk upoštevati netretiran varnostni pas do nekm./vod.površine. |
Varnostni pasovi (površinske vode)
Najvišje dovoljene količine ostankov (MRL)
Karenca: |
aktinidija: zagotovljena s časom uporabe, ameriška borovnica: zagotovljena s časom uporabe, breskev: 21 dni, bučka: 3 dni, čebula (za čebulo): 3 dni, česen: 3 dni, fižol (za sveže zrnje in stročje): 3 dni, grah (za sveže zrnje in stročje): 3 dni, hmelj: 14 dni, jagoda: 3 dni, koščičarji: zagotovljena s časom uporabe, krompir: 14 dni, kumara (za solato in za vlaganje): 3 dni, leska: zagotovljena s časom uporabe, nektarina: 21 dni, oljka: 14 dni, oreh: zagotovljena s časom uporabe, paradižnik: 10 dni, pečkarji: 21 dni, šalotka: 3 dni, trta (za namizno in vinsko grozdje): 21 dni |
Tip odločbe |
Številka odločbe |
Datum izdaje odločbe |
Datum veljavnosti odločbe |
Registracija | 12.5.1995 | 12.5.2005 | |
Sprememba + podaljšanje | 1.10.2004 | 3.11.2013 | |
Začasno podaljšanje | 21.2.2006 | 3.11.2013 | |
Začasno podaljšanje | 11.2.2008 | 3.11.2013 | |
Sprememba | 27.11.2009 | 3.11.2013 | |
Začasno podaljšanje | 9.2.2011 | 3.11.2013 | |
Sprememba | 24.5.2011 | 3.11.2013 | |
Podaljšanje | 4.11.2013 | 31.12.2024 | |
Sprememba | 18.9.2014 | 31.12.2024 | |
Sprememba | 7.12.2015 | 31.12.2024 | |
Sprememba | 24.5.2016 | 31.12.2024 | |
Sprememba | 3.2.2017 | 31.12.2024 | |
Podaljšanje | 9.11.2017 | 31.12.2024 | |
Sprememba | 16.2.2018 | 31.12.2024 | |
Sprememba | 9.8.2018 | 31.12.2024 | |
Podaljšanje | 15.10.2018 | 31.12.2024 | |
Sprememba | 3.12.2018 | 31.12.2024 | |
Podaljšanje | 11.12.2019 | 31.12.2024 | |
Razširitev uporabe | 11.3.2020 | 31.12.2024 | |
Sprememba | 7.1.2021 | 31.12.2024 | |
Podaljšanje | 23.11.2022 | 31.12.2024 |
| |