|
|
|
|
1 |
|
Razvoj listov |
|
|
10 |
Viden par luskolistov |
|
|
11 |
Prvi pravi list (s prilisti) je razgrnjen ali pa se razvijejo prve vitice |
|
|
12 |
2 lista (s prilisti) sta razgrnena ali razviti 2 vitici |
|
|
13 |
3 listi (s prilisti) so razgrneni ali razvite 3 vitice |
|
|
14 |
4 listi (s prilisti) so razgrneni ali razvite 4 vitice |
|
|
15 |
5 listov (s prilisti) je razgrnenih ali razvitih 5 vitic |
|
|
16 |
Šest listov (s prilisti) je razgrnenih ali razvitih 6 vitic |
|
|
17 |
7 listov (s prilisti) je razgrnenih ali razvitih 7 vitic |
|
|
18 |
8 listov (s prilisti) je razgrnenih ali razvitih 8 vitic |
|
|
19 |
9 ali več listov (s prilisti) je razgrnenih ali razvitih 9 ali več vitic |
|
|
|
|
|
3 |
|
Podaljševanje stebla (glavni poganjek) |
|
|
30 |
Začetek podaljševanja stebla |
|
|
31 |
Eden vidno podaljšan internodij |
|
|
32 |
Dva vidno podaljšanja internodija |
|
|
33 |
Trije vidno podaljšani internodiji |
|
|
34 |
Štirje vidno podaljšani internodiji |
|
|
35 |
Pet vidno podaljšanih internodijev |
|
|
36 |
Šest vidno podaljšanih internodijev |
|
|
37 |
Sedem vidno podaljšanih internodijev |
|
|
38 |
Osem vidno podaljšanih internodijev |
|
|
39 |
Devet ali več vidno podaljšanih internodijev |
|
|
|
|
|
7 |
|
Razvoj plodov |
|
|
71 |
10% strokov je doseglo značilno dolžino; pri stiskanju se izloča sok |
|
|
72 |
20% strokov je doseglo značilno dolžino; pri stiskanju se izloča sok |
|
|
73 |
30% strokov je doseglo značilno dolžino; pri stiskanju se izloča sok. Vrednost tenderometra: 80 TE |
|
|
74 |
40% strokov je doseglo značilno dolžino; pri stiskanju se izloča sok. Vrednost tenderometra: 95 TE |
|
|
75 |
50% strokov je doseglo značilno dolžino; pri stiskanju se izloča sok. Vrednost tenderometra: 105 TE |
|
|
76 |
60% strokov je doseglo značilno dolžino; pri stiskanju se izloča sok. Vrednost tenderometra: 115 TE |
|
|
77 |
70% strokov je doseglo značilno dolžino; pri stiskanju se izloča sok. Vrednost tenderometra: 130 TE |
|
|
79 |
Stroki so dosegli značilnovelikost za sorto (zelena zrelost); grahki so v celoti oblikovani |
|
|
|
|
|
8 |
|
Zorenje plodov in semena |
|
|
81 |
10% strokov je zrelih; zrnje ima končno barvo, je suho in trdo |
|
|
82 |
20% strokov je zrelih; zrnje ima končno barvo, je suho in trdo |
|
|
83 |
30% strokov je zrelih; zrnje ima končno barvo, je suho in trdo |
|
|
84 |
40% strokov je zrelih; zrnje ima končno barvo, je suho in trdo |
|
|
85 |
50% strokov je zrelih; zrnje ima končno barvo, je suho in trdo |
|
|
86 |
60% strokov je zrelih; zrnje ima končno barvo, je suho in trdo |
|
|
87 |
70% strokov je zrelih; zrnje ima končno barvo, je suho in trdo |
|
|
88 |
80% strokov je zrelih; zrnje ima končno barvo, je suho in trdo |
|
|
89 |
Polna zrelost: vsi stroki so suhi in rjavi. Zrnje je trdo in suho (suha zerelost) |
|